• 532 777 302 Poniedziałek-Piątek: 9.30-18.00
  • info@greckie-delikatesy.pl Realizacja zamówień
Strona główna1 » Chałwa i tahini2 » Chałwa macedońska z orzechami pistacjowymi, 400g
Chałwa macedońska z orzechami pistacjowymi, 400gChałwa macedońska z orzechami pistacjowymi, 400g
Chałwa macedońska z orzechami pistacjowymi, 400gChałwa macedońska z orzechami pistacjowymi, 400g

Chałwa macedońska z orzechami pistacjowymi, 400g

Cena: 28,00 zł

Ilość: szt. Dodaj do koszyka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
CHAŁWA MACEDOŃSKA Z ORZECHAMI PISTACJOWYMI
 
Chałwa macedońska jest produkowana przez firmę Haitoglou Bros S.A. od ponad 80 lat w ten sam tradycyjny sposób. Do jej produkcji nie używa się żadnych składników chemicznych ani konserwantów.

Chałwa należy do tradycyjnych greckich produktów, popularna jest również na Środowym Wschodzie i w Afryce Północnej.

Prawdziwa chałwa wytwarzana jest z pasty sezamowej tahini i mieszanki cukrów. Smak chałwy oferowanej na tej aukcji dopełniają orzechy pistacjowe. Chałwa jest bogatym źródłem żelaza (58% dziennego zapotrzebowania w 100g produktu), magnezu (55%), fosforu (48%), miedzi (36%), cynku (32%), manganu (18%) i wapnia (5%).

Skład: tahini (zmiażdżone ziarna łuskanego sezamu), syrop glukozowo-fruktozowy, orzechu pistacjowe (7%), olej palmowy, ekstrakt z mydlnicy lekarskiej, wanilina. Może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych lub innych orzechów.
 
Waga: 400g

Data przydatności do spożycia: 01 maja 2020
 
Wyprodukowano i zapakowano w Grecji.


 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych

Używamy ciasteczek (plików cookies), dzięki czemu nasz sklep może działać lepiej - dowiedz się więcej
OK