Oliwki Kalamata (drylowane, bez pestek) - to najszlachetniejsze z greckich oliwek. Swoją nazwę zawdzięczają rejonowi, z którego pochodzą - okręgu Kalamata na Peloponezie. Dorodne, z grubym miąższem, będą ozdobą każdej wykwintnej kolacji. Zachowują swoje wszystkie walory smakowe dzięki naturalnej solance z dodatkiem oliwy z oliwek, soli morskiej i octu winnego.
Bardzo dobrze sprawdzają się w daniach na ciepło - w sosach, nadzieniach, daniach jednogarnkowych, zapiekankach, pizzach, itp.
Oferowane przez nas oliwki Kalamata otrzymały nagrodę Superior Taste Award (za doskonały smak) przyznawaną przez International Taste & Quality Institute (Międzynarodowy Instytut Smaku i Jakości), a tym samym jest to pierwsza tego typu nagroda przyznana oliwkom typu Kalamata. Instytut ten jest wiodącą, niezależną organizacją zrzeszającą 120 szefów kuchni oraz sommelierów z 12 najbardziej znanych europejskich organizacji kulinarnych.
Skład: oliwki Kalamata, woda, sól morska, ocet winny, oliwa Extra Virgin
Produkt bez konserwantów.
Termin przydatności: 10 marca 2023
Pojemność: 360g (po odsączeniu 190g)
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.