Oliwki Kalamata (oliwki drylowane, bez pestki, cięte w plasterki) - to najszlachetniejsze z greckich oliwek. Swoją nazwę zawdzięczają rejonowi, z którego pochodzą - okręgu Kalamata na Peloponezie. Gotowe do użycia w sałatkach, na kanapkach, pizzy czy jako dodatek do sosów, makaronów, itp. Zachowują swoje wszystkie walory smakowe dzięki naturalnej solance z dodatkiem oliwy Extra Virgin, soli morskiej i octu winnego.
PRODUKT BEZ KONSERWANTÓW!
Skład: oliwki Kalamata, woda, sól morska, ocet winny, oliwa Extra Virgin
Oferowane przez nas oliwki Kalamata otrzymały nagrodę Superior Taste Award (za doskonały smak) przyznawaną przez International Taste & Quality Institute (Międzynarodowy Instytut Smaku i Jakości), a tym samym jest to pierwsza tego typu nagroda przyznana oliwkom typu Kalamata. Instytut ten jest wiodącą, niezależną organizacją zrzeszającą 120 szefów kuchni oraz sommelierów z 12 najbardziej znanych europejskich organizacji kulinarnych.
Wybierając oliwki do naszej oferty kierujemy się prostą zasadą. Oliwki mają pochodzić z tego rejonu Grecji, gdzie dany ich rodzaj jest najlepszy i tak oliwki Kalamata pochodzą z właśnie z Peloponezu, a zielone oliwki (z pestką i drylowane) z centralnej Grecji (rejon Amfissa i Stylida), a zielone oliwki nadziewane z rejonu Chalkidiki.
Termin przydatności: czerwiec 2024
Waga: 1kg (po odsączeniu 600g oliwek ciętych w plastry, pojemnik plastikowy ułatwiający wysyłkę)
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.